Sabtu, 20 Juli 2019

Film Mahasiswi Baru Yang Lucu dan Kocak





Asli. Film Mahasiswi Baru ini Lucu dan Kocak. Cocok banget untuk ditonton oleh anak-anak muda dan keluarga. Pemain-pemainnya juga bagus-bagus. 


Nggak nyangka ik mba widyawati main film lagi dg genre ala ala mineal gitu di film terbaru dari @mncp_movie Semua juga sdh tahu akting ciamiknya beliau. Jd penasaran bingits nih. Barusan lihat trailernya jadi kebayang lucu dan serunya film ini. Mba Widyawati yg sudah nenek-nenek jadi mahasiswi baru bareng anak-anak yg jauh lebih muda. Ada juga Umay yang sdh sering main film komedi dan pasti lucu. Aish si Morgan ganteng juga ikutan main di film ini ternyata. Dari trailernya sudah kelihatan ada joke joke yang bisa bikin kita segar dan refresh. Entertaining deh


Yang paling bikin penasaran ya mba widyawwati si nenek nenek lincah yang bakal satu geng ama anak anak muda di film itu. Hadeuh kocak banget. Ya Allah ternyata ada Slamet Rahardjo juga tho. Waduh itu aktor favoritku banget dari jaman dulu Dan kalau main film lucu juga gak nanggung2. Lucunya lucu cerdas menggemaskan gitu deh. Monty Tiwa memang sudah jaminan mutu kalau bikin film lucu lucu gitu

Membayangkan ibu jadi anak sendiri gimana ya PR karina suwandi. Riweuh. Catet dulu tanggalnya deh 8 Agustus ini bakal tayang di bioskop. Smoga bisa nonton. Film ini seru juga kalau ditonton bareng keluarga. Dinamika problematika keluarga yang ditampilkan bisa diambil hikmahnya.

Semangat terus belajar memang harus terus dikobarkan. Nggak kenal usia. Meski sudah tua juga mau belajar terus. Bapakku waktu itu sudah sepuh juga kepikiran pengin banget sekolah lagi ambil s2. Sayangnya gak kesampaian terus sedho di usia 52 thn.

Makanya sepulang dari konferensi International di eropa kemarin, terus terang keinginan sekolah lagi juga mulai berkobar kembali nih. Semoga kesampaian ya, entah kapan. Lha wong mba widyawati sudah sepuh banget di film itu 70.tahun aja jd mahasiswi baru di kampus kok. Jadi yuk semangat terus buat menimba ilmu dan belajar sampai akhir hayat. Jangan lupa nonton filmnya 8 Agustus nanti ya, Ceritain kesannya setelah nonton juga. Smoga jadi inspirasi bagi lebih banyak orang untuk terus semangat belajar. Aku biasanya setelah nonton film gitu suka bikin story deconstruction-nya.

Pokoknya jangan lupa nonton dan nikmati sensasinya, lucunya, ger ger nya film Mahasiswi BAru ini. Catat tanggalnya 8 Agustus 2019. Met nonton ya



**

Nih dia sinopsis dan poster resmi film Mahasiswi Baru

Di usianya yang sudah lanjut, LASTRI (Widyawati) ingin sekali kuliah di perguruan tinggi. Saat menjadi mahasiswi baru, Lastri bersahabat dengan DANNY (Morgan Oey), SARAH (Mikha Tambayong), ERFAN (Umay Shahab) dan REVA (Sonia Alyssa). Mereka pun membentuk sebuah geng. Geng Lastri sering membuat kehebohan di kampus dan menimbulkan kericuhan hingga anak Lastri, ANNA (Karina Suwandi), pusing menghadapi ibunya yang ikut-ikutan bandel seperti pulang larut malam dan sering keluyuran. Anna jadi sering memarahi tingkah laku Lastri seolah memarahi anaknya sendiri. Kehidupan kuliah Lastri mulai dipertaruhkan saat Lastri mendapat IPK semester pertama. Apalagi, CHAERUL (Slamet Rahardjo), dekan fakultas, merasa Lastri tak pantas melanjutkan kuliah karena keonarannya di kampus. Bagaimana Lastri menangani masa-masa sulit di kampusnya bersama empat sahabatnya? Jangan lupa ajak teman-teman dan seluruh keluarga kamu nonton film #MahasiswiBaru mulai 8 AGUSTUS 2019 di bioskop!

Selasa, 16 Juli 2019

Dua Garis Biru Film Dakwah LaaTaqrobuzzinaa


Dua Garis Biru Film Dakwah LaaTaqrobuzzinaa


Alhamdulillah akhirnya kesampaian nonton film Dua Garis Biru besutan perdana arahan mbak Gina S Noer-nya mas Salman Aristo. Siang-siang naik sepeda ke bioskop sendirian setelah tertunda beberapa hari karena banyak acara lainnya.


Sayangnya aku nggak sempat ajak anak-anakku nonton bareng. Semoga kapan-kapan saat ditayangkan di televisi, bisa menonton lagi bareng anak-anak. Karena sebagaimana sebagian besar komentar penonton yang bijak, film ini membuka diskusi dengan anak-anak tentang pendidikan seks dan reproduksi yang sebenarnya mereka butuhkan, tetapi kita cenderung segan membicarakannya karena menganggap itu tabu. 

Aku suka film ini karena kita dibuat tegang terus. Emosi diaduk-aduk sepanjang waktu pemutaran film dari awal sampai akhir. Kita dibikin senyum, ingat yang indah, kena trigger rasa deg-deg syer nya bagi yang masih puber, lalu sedih, geram, marah, kecewa, menyesal, sayang, jengkel, kesal, kasihan, dan seterusnya dan sebagainya. Komplit dah.


 Memang sudah seharusnya film itu begitu. Ada pengenalan karakter yang jelas di awal, tidak melalui telling tetapi melalui show, scene-scene, juga dialog yang berisi.


 Ada konflik yang langsung tampil tanpa kelamaan ba bi bu. Lalu raising conflict, sampai nggak ada jalan untuk balik karena sudah mengambil keputusan.
 Dan kemudian ada inevitable action setelah tokoh-tokoh menghadapi situasi-situasi yang penuh resiko dan menghadapi pertaruhan yang sulit. Uggh..
 Semoga tidak kemudian malah menjadikan inspirasi bagi orang-orang menggunakan kondom agar jangan sampai terjadi kehamilan ya, seperti yang sempat terceletuk dari mulutnya Dewi, kakaknya Bima, dalam satu scene di film ini.
 Semoga film ini akan sampai maksud dan tujuan dari pembuatnya. Untuk mengingatkan para remaja akan bahayanya pergaulan dan seks bebas. Kalau mau lebih ekstrimnya bilang, ini film dakwah kandungan Alquran Laa Taqrobuz zinaa, jangan mendekati zina.


 Semoga filmnya berkah manfaat dan menjadi amal sholih jariyah bagi pembuat dan pemainnya. Aamiin

Banyak penonton yang datang dengan pacarnya. Semoga setelah menonton film ini mereka mendapat hidayah. Aamiin

Jumat, 12 Juli 2019

netherland dutch media coverage on dian nafi paper on international conference at radboud university

netherland dutch media coverage on dian nafi paper on international conference at radboud university


netherland dutch media coverage on dian nafi paper on international conference at radboud university


netherland dutch media coverage on dian nafi paper on international conference at radboud university

**

"Seeking the middle path (Al-wasaṭiyya): articulations of moderate Islam" (Conferentie)

Datum
woensdag 19 juni 2019
Tijd
09:00 tot 
Locatie
Aula, Radboud University


"In the last decade, the often reductionist view of jihād and sharīa has become the face of what and who the Muslims are. This view is further advanced by the loud number of Islamist groups that adopt highly antagonistic or repressive readings of jihād and sharīa. There are numerous counter-arguments by the Muslim to demonstrate that such views and readings are unqualified to become the representative interpretations of the message of Islam. Often such effort is received tepidly and—at best— simply ignored. However, there is a bigger effort from the majority Muslim groups though slowly but surely of promoting a concept whose relevance must be pointed out in order to bring to the fore groups larger and more relevant than the extremist elements. This is the concept of ‘moderation’ or wasaiyya in Arabic. Notably, this concept is placed as being of central relevance to understanding the silent majority of Muslims.
Despite the debates about what it means to have a ‘moderate’ Islam, there has been a demand among citizens across the globe that religious believers—Muslim in particular—promote moderation and tolerance. Undoubtedly, this way of understanding remains challenged by a number of conservative groups who seek out a literal approach to the Divine texts. The main thing that different Islamic denominations theorists unanimously agree on is the need to stay away from the ‘margins’ and ‘extremes’ of religion, and remain in a middle position. Exceeding those borders would provoke misconceptions, and effectively it will take us away from the core of the faith.
This conference seeks to define and understand the concept of al-wasaiyya and then—considering the scriptural sources—seeking to illustrate where it can find the concept of moderation in the people’s daily lives as well as in the state’s affairs; how moderation is defined and the way in which the centrality of the Islamic message relies upon the correct interpretation and practice of moderation."

Programme
Opening Speeches | 9.00-9.45 | Location: Academiezaal
  • Prof.dr. D.H.J. Wigboldus - President of the Executive Board Radboud University
  • Ibnu Fikri - Tanfidiyyah of PCINU Belanda
  • HE. I Gusti Agung Wesaka Puja - the Indonesian Ambassador to the Netherlands
  • Prof.dr. KH. Said Aqil Siroj, M.A - NU Central Board Chairman
Keynotes | 9.45-12.00 | Location: Academiezaal
  • Hon. Drs. H. Lukman H. Saiffuddin - Minister of Religious Affairs Republic of Indonesia
    Al-Wasa
    iyya in Indonesia as the home of the biggest Muslim population in the world (tbc)
  • Coffee break 10.15-10.30
  • Prof.dr. Timothy Winter (Syeikh Abdal Hakim Murad) - Islamic scholar, author, professor at Cambridge Muslim College
    The preponderance of Al-Wasa
    iyya Islam in Europe and Indonesia. Could Islam Nusantara be a model of a moderate Muslim in Europe? (tbc)
  • Dr. Carool Kersten - Senior Lecturer in the Study of Islam & the Muslim World at King's College London
    How the role of pluralistic setting in Indonesian society has shaped Islam in Indonesia (tbc)
Lunch break and intermezzo | 12.00-13.30
performance by Gastarana dance, Bukit Tinggi-West Sumatra
Panel Session I | 13.30-15.00
  • Panel 1: Globalisation and the reality between respecting tradition and living in, and also contributing to the modern world – In the Context of Islam in Europe; Muslim integration, Citizenship and Human Rights
    Convener: Dr. Martijn de Koning - Radboud University, Nijmegen
    Location: Buitendijkkamer
  • Panel 2: The relevance of ‘Islam Nusantara’ in the Manifestation of Al-Wasaiyya
    Convener: Prof.dr. N.J.G. Kaptein - University of Leiden and Dr. Roel Meijer - Radboud University, Nijmegen
    Location: Academiezaal
  • Panel 3: The Identification of Al-Wasaiyya – In the implementation of curbing and combating radicalism
    Convener: Prof. Robert Setio - UKDW, Yogyakarta
    Location: Alfrinkkamer
  • Panel 5: Al-Wasaiyya – In the Context of Science and Technology, Halal-Toyyib (fair) food, and Environmental Exploitation
    Convener: Dr. Zainal Abidin Bagir - UGM, Yogyakarta and Prof.dr. Thijl Sunier - Vrije Universiteit Amsterdam
    Location: Senaatzaal
Panel Session II | 15.00-16.30
  • Panel 2: The relevance of ‘Islam Nusantara’ in the Manifestation of Al-Wasaiyya
    Convener: Prof.dr. N.J.G. Kaptein - University of Leiden and Dr. Roel Meijer - Radboud University, Nijmegen
    Location: Academiezaal
  • Panel 4: Al-Wasaiyya – In the Context of Ethical Behaviour and related issues within the financial sector and economies (Sharia Banking)
    Convener: Ahmad Mansur - UINSA, Surabaya
    Location: Mohrmannkamer
  • Panel 5: Al-Wasaiyya – In the Context of Science and Technology, Halal-Toyyib (fair) food, and Environmental Exploitation
    Convener: Dr. Zainal Abidin Bagir - UGM, Yogyakarta and Prof.dr. Thijl Sunier - Vrije Universiteit Amsterdam
    Location: Senaatzaal
  • Panel 6: Al-wasaiyya – In the Context of Promoting Moderation and Understanding on Women's Role and Status
    Convener: Prof.dr. Karin van Nieuwkerk - Radboud University, Nijmegen
    Location: Buitendijkkamer
https://www.ru.nl/nieuws-agenda/agenda/virtuele-map/moderate-islam-conference/
Lectures | 16.45-17.45 | Location: Academiezaal
  • KH. Yahya Cholil Staquf - General Secretary, NU Supreme Council and Director of Religious Affairs, Bayt ar-Rahmah
  • Prof. Abd. Rahman Mas'ud, PhD - Head of Research, Development & Training Agency MORA
  • Dr. H. Abdul Mu'ti, M.Ed - General Secretary of Muhammadiyah
Closing remarks | 17.45-18.45 | Location: Academiezaal
  • Prof.dr. Frans Wijsen - Chair of Empirical & Practical Religious Studies, Vicedean of the Faculty of Philosophy, Theology and Religious Studies, Radboud University
    The conference will be concluded with closing remarks on the overall topic of Al-Wasa
    iyya. The session covers Q&A's from previous speakers
Network Drinks (Borrel) | 18.45-19.30

Selasa, 09 Juli 2019

Writing Creative Process of Novel Genuine Laugh Genuine Love

Writing Creative Process of Novel Genuine Laugh


Alhamdulillah, right after coming home from Europe trip after I presented my paper at International Conference at Radboud University Nijmegen The Netherland, I start to write this novel.

Rather different from my previous novel's writing creative process, this time I do such different approach. I use my flooded energy

drafting novel via ig with timeline sequences pattern, via twitter for the crucial scenes, via blog for the short brief synopsis or premise, via youtube for the visual attractiveness and memorizing the moves all drafting via socmed could be benefit also as teasers.

rather than choosing only one software program for novel, I use ywriter for writeitnow for and scrivener for and plan to use novelfactory for another novel.

Wish me luck!

NB:
These are some teasers, enjoy it!
being anomali


itinerary 2 weeks

journal from international conference

Be genuine, be authentic



Selasa, 02 Juli 2019

Be Genuine Be Authentic

Be Genuine Be Authentic



Many people can crash our plan only if we let them. Ning forces me to accompany her but then she is the one who want to control. Actually I have plan to backpackering like usual. Optimizing time n money.But everything runs very different. Nothing can't say except just let it be.

Zem also break up my plan. Suggesting there will be team tour,so I am prohibited from flixbus booking. The rest is stories with blowup budgeting n cost. Euro that I provide to buy souvenirs finally goes for expensive tickets coz booking on summer season latest days



Another disappointed stories are when I take another's comment for my personal situation. I want to buy postcards from every country I visit, but beyd comment what's postcard are for? So I put them again. Whereas postcard is my son's fav souvenir. Fortunately I've bought 3 before

From Amsterdam, Volendam and denhaag. But because of that comment, I miss the others, from Paris, Brussels etc. If only I didn't listen to that interfering comment, my Son will be more delightful. But after all, let it be let it be

incident happen again when I want to buy clothe in Paris for daughter. She actually mention&order it. But Abde comments, that dress is not Paris enough. So I put the clothe again to the basket. After we leave that place to another destination, I feel sorry why I hear the comment

When we have our own ideal aims and dreams, don't let others screw it. Please be tough and insist with what we believe and pursue. Because others have their own ideal values and dreams. Coz everyone have each perspective that may different. Be genuine. Be authentic


post cards at brussel belgia



Tuh kan, just now my son is disappointed coz I didn't bring postcard from France, Belgia and Germany. I just buy 3 postcard from Holland. Did I tell that Mom should buy 1 card every country you visit? Sorry, Son. Really sorry Someday we'll be back to Europe. Aamiin

A post card may not interest adult, but very important for kids and teen's experience and stories. Simple thing like this shouldn't be slipped from my mind and execution. We can buy Paris and Belgia postcard in Indonesia, but it's really different.